ŞIRNAK / MERKEZ - Şırnak Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kas

Kurumumuz psikolojik danışman bölüm başkanı Nesim ÖZCAN tarafından Balveren Mustafa Bayram Anadolu İmamhatip Lisesi idaresine Okul Rehberlik komisyonu,Psikososyal Krize Müdahale Ekibinin oluşturulması ve Rehberlik Çerçeve Planının oluşturması konularında müşavirlik yapılmıştır .

Kas

Kurumumuz Müdür yardımcı Abdullah DEMİR ve Psikolojik Danışman Bölüm Başkanı Nesim ÖZCAN tarafından sorumluluk bölgemizde bulunan Beytüşşebap ve Uludere Psikolojik Danışmanı olmayan okulların müdür yardımcılarına dönük hem Özel Eğitim hem de Psikolojik Danışma hizmetlerinde yapılması gereken iş ve işlemler hakkında uzaktan zoom üzerinden bilgilendirme yapıldı.

Kas

Kurumumuz Şırnak Rehberlik ve Araştırma Merkezine bağlı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürleriyle toplantı gerçekleştirdik..Toplantıda öğrenci destek eğitimleri, destek eğitim raporları,iş ve işlemlerle alakalı bilgiler verildi .

Kas

Kurum Müdür Yardımcımız Abdullah DEMİR tarafından özel eğitime muhtaç öğrencilerin velilerine dönük "Aile özel eğitim ve farkındalık, yasal haklar hakkında bilgilendirmeler yapmıştır" eğitime katılan velilere teşekkür ederiz.

Kas

13.10.2022 tarihinde Kurumumuz psikolojik danışman ve rehber öğretmenleri tarafından Şırnak spor lisesi öğrencilerine dönük mahremiyet eğitimi verilmiştir

Kas

Kurumumuz Psikolojik danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Başkanı Nesim ÖZCAN tarafından 13.10.2022 tarihinde Kurtuluş İlk-Ortaokulu idaresine psikososyal-rehberlik komisyonları ve çerçeve planları konularında Müşavirlik..8.sınıf öğrencilerine dönük LGS çalışmaları yapılmıştır.

Kas

Kurumumuz psikolojik danışmanları, Yeşilay gönüllüleri işbirliği ile Sema küçüksöz Anaokulundaki öğrencilere SAĞLIKLI YAŞAM,DOĞRU BESLENME anlatıldı ve etkinlikler yapıldı.

Kas

Rehber öğretmeni olmayan okullara dönük ŞIrnak Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik bölüm başkanı Nesim ÖZCAN tarafından 12.10.2022 tarihinde Özveren ilk-ortaokul idaresine psikososyal krize müdahale ve rehberlik komisyonları çerçeve planları konularında müşavirlik ...8.sınıf öğrencilerine LGS'ye dönük çalışmalar yapılmıştır.

Kas

Sorumluluk alanımızda bulunan "Özel Eğitim Sınıflarımızı" ziyaret ettik. Ziyarette sınıflarımızın ve öğrencilerimizin ihtiyaçları, dönem başından beri gerçekleştirdikleri çalışma ve etkinlikler, ihtiyaç duydukları ve kullandıkları materyaller konularında özel eğitim öğretmenlerimiz ve özel eğitime muhtaç öğrencilerimizle bir araya geldik. Öğretmen ve öğrencilerimize sevgilerle..

Ekm

T.C. Şırnak valiliğinin "YALNIZ DEĞİLSİN, BİRLİKTE YENİ BİR HAYAT" adlı proje kapsamında Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve Şırnak Yeşilay Şube Başkanlığı tarafından Cizre, Güçlükonak ve İdil ilçelerimizde ortaokul ve lise kademelerinde görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara proje tanıtımı, davranış değişiklikleri, risk faktörleri ve En İyi Narkotik Polis Anne projesi semineri verilmiştir.

Ekm

T.C. Şırnak valiliğinin "YALNIZ DEĞİLSİN, BİRLİKTE YENİ BİR HAYAT" adlı proje kapsamında Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve Şırnak Yeşilay Şube Başkanlığı tarafından Merkez, Silopi, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerimizde ortaokul ve lise kademelerinde görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara proje tanıtımı, davranış değişiklikleri, risk faktörleri ve En İyi Narkotik Polis Anne projesi semineri verilmiştir.

Ekm

İl Milli Eğitim Müdürümüz Mirza TETİK başkanlığında Merkez ve İlçe RAM müdürleri ile 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Eyl

ANAOKULLARINA UYUM VE ORYANTASYON SÜRECİNDE MÜŞAVİRLİK Kurumumuz psikolojik danışmanları tarafından Vakıf Anaokulu öğrenci,öğretmen,velilere yönelik OKULA UYUM ve ORYANTASYON konularında etkilinlik uygunlanmış, okula uyum sürecinde problem yaşayan öğrenciler ile bireysel görüşmeler yapılmıştır. Öğretmen ve velilere yönelik okula uyum ve oryantasyon sürecinde müşavirlik yapılmıştır. Eğitime katılan öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

2022-2023 EĞİTİM-ÖGRETİM YILI 1. DÖNEM REHBER ÖĞRETMENLER VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR TOPLANTISI ULUDERE-BEYTÜŞŞEBAP İLÇELERİMİZDE 30.09.2022 tarihinde ZOOM PROGRAMI ÜZERİNDEN YAPILMIŞTIR. KURUM MÜDÜRÜMÜZ SEYİT BAYRAM VE MÜDÜR YARDIMCIMIZ ABDULLAH DEMİR BAŞKANLIĞINDA OKULLARIMIZDA REHBERLİK ALANINDA YAPİLACAK ÇALIŞMALARIN PLANLANMASI VE İŞBİRLİĞİNİN SAĞLANMASI AMACIYLA İLK TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK. TOPLANTIDA E-REHBELİK,BEP, KAYNAŞTIRMA, DESTEK EĞİTİM ODASI, EVDE EĞİTİM,REHBERLİK PROGRAMLARI VE SENE İÇİNDE GERCEKLESTİRECEGİMİZ İS VE İŞLEM KONULARİ GÖRÜŞÜLDÜ. TOPLANTIYA KATILAN TÜM OKUL PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.